کد مطلب: 151252 تعداد بازدید: ۲۰

مدرس دانشگاه‌:

با همراهی رهبران الهی، قطعاً موردِ نصرت خداوند قرار خواهیم گرفت

چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۸:۵۷
آقای محمد شریفی، مدرس دانشگاه‌، گفت: اگر ایمان به غیب داشته و با رهبران الهی همراه باشیم، قطعاً موردِ نصرت خداوند قرار خواهیم گرفت و پیروز خواهیم شد.

آقای محمد شریفی، در دهمین نشست انجمنِ تسنیم، با محوریت سیر مطالعاتی تفسیر موضوعی علامه جوادی‌آملی رحمت‌الله‌علیه، با موضوع "سیره پیامبران در قرآن"  در جمع مجازی طلاب و مبلغین مدرسه علمیه تخصصی ریحانه‌الرسول سلام‌الله‌علیها در جویبار، با اشاره به دو اصل از اصولِ مشترک بین انبیای الهی اظهار کرد: تمامی انبیای الهی، در طولِ حیات و رسالت‌خود، در رنج و سختی قرار داشتند، ولی همگی اهل تحملِ شرایط و انجام وظایف الهی با همه این مشکلات بودند.

مدرس حوزه و دانشگاه‌، در ادامه به درس‌آموزی از زندگی این پیامبران اشاره و اظهار کرد: با همه سختی‌ها و مرارت‌هایی که انبیا داشتند، ولی در میدانِ مبارزه با اهلِ باطل پیروز نهایی بودند؛ اگرچه جان، مال و فرزندان خود را در راهِ حفظ و نگهداری دین فدا می‌کردند ولی بدونِ استثنا دشمنان آن‌ها به امر و اراده الهی نیست و نابود شدند.

آقای شریفی همچنین به مصادیقی از آیات قرآن اشاره کرد و گفت: خداوندمتعال در قرآن‌کریم از قوم نوح، ثمود، عاد و.. سخن می‌گوید که با همه ثروت و جایگاهی که داشتند نسبت به پیامبرانشان نافرمان بوده و مخالفت می‌کردند و خداوند نیز آن‌ها را نابود گرداند اگرچه کسانی همچون فرعون ادعای خدایی داشتند.

وی با بیان اینکه اگر ایمان به غیب داشته و با رهبران الهی همراه باشیم، قطعاً موردِ نصرت خداوند قرار خواهیم گرفت و پیروز خواهیم شد، در ادامه ضمن اشاره به اصلی دیگر از اصولِ مشترک میان انبیای الهی، اظهار کرد: این سنّتِ خداوند است که همه‌ انبیا و امّت‌ها به ابتلائات الهی دچار گردند تا با تَضّرُع و قُربِ به پروردگار، محبوب و بنده‌ی خاصِ خدا شوند.

مدرس حوزه و دانشگاه همچنین به فلسفه‌ وجودی این سختی‌ها پرداخت و گفت: هدف از رنج و سختی‌هایی که انبیای الهی داشتند، ترفیعِ درجه و قُربشان به مقاماتِ والا بود و برای ما این سختی‌ها، برای پاک‌کردن گناهانمان است و در این مسیر افرادی موفق و سربلند بودند که همراه انبیاء و گوش به فرامین آن‌ها بودند.

وی در ادامه به ویژگی عالمان ربانی پرداخت و گفت: ربّیون یا عالمان ربّانی اشخاصی هستند که هرگاه مصیبت و سختی به آن‌ها می‌رسد سست و ضعیف نشده و هیچگاه احساسِ خاری و ذلّت نمی‌کنند بلکه صبر بر مصائب و سختی‌ها دارند.

استاد شریفی همچنین به نتیجه‌ صبر و اجرِ تحملِ این عالمان ربانی که وارثان انبیاء هستند اشاره کرد و افزود: بهترین پاداشِ این افراد، تحت سرپرستی و ولایتِ خدا بودن است، چنانکه پروردگار وعده داده است آنان که در راه او تلاش و جهاد می‌کنند آن‌ها را از تاریکی‌ها خارج کرده و به سوی نور هدایت می‌کند و چه عزت و عاقبتی بالاتر از اینکه خداوند ولایت بنده‌اش را بپذیرد.

وی در پایان به قُربِ نوافل اشاره کرد و یادآور شد: آنچه که در سفارش معصومین علیهم‌السلام آمده، اهلِ نوافل بودن، مقدماتِ لازم برای تحتِ ولایتِ خدا رفتن است و آنچه که موجبِ پیروزی انبیا در این مسیر شد، کوچک دیدن دنیا و بزرگ و با عظمت دیدن خداوند است که همین نگاه مانعِ انجامِ بسیاری از گناهان می‌شود.