نمايش منو
اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ جمادى الاول ۱۴۴۶

کد مطلب: 18368 تعداد بازدید: ۳۴۰۱

مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران

چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵

استان مازندران به‌عنوان دیار علویان که پیشگامان حرکت به سوی تشکیل حکومت دینی براساس آموزه‌های اسلامی شیعه بوده‌است، از دیرباز مهد علم و علم‌آموزی بوده که در کنار عالمان و مبلغان بزرگ دینی شاهد حضور بانوان متدینه و مبلغات بزرگ در شهرهای مختلف این دیار بوده‌است و به‌همین‌علت در این استان از دیرباز در کنار مدارس علمیه برادران شاهد فعالیت مدارس و مکتب‌خانه های خواهران که وظیفه خود را ترویج و تبیین احکام بانوان و تربیت و تبلیغ بخصوص در حوزه زن و خانواده می‌دانستند تحت عناوین عصمتیه و فاطمیه؛ هستیم.
اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و رونق دروس دینی اولین مدرسه رسمی برای خواهران طلبه در استان مازندران از سال ۶۰ در شهرستان تنکابن تحت عنوان مدرسه علمیه خواهران شهید مطهری(ره) شروع به فعالیت آموزشی-فرهنگی خود نمود که پس‌از آن در دیگر شهرها همچون نوشهر، بابل، ساری و ... شاهد شکل‌گیری مدارس علمیه نوین بر خواهران استان بوده‌ایم. اما این فرایند تاسیس و فعالیت آموزشی مدارس علمیه خواهران استان با شکل‌گیری مرکز مدیرت حوزه  های علمیه خواهران کشور از سال 1357 به‌عنوان متولی سیاستگذاری و ساماندهی تاسیس و فعالیت مدارس علمیه خواهران کشور، سرعت بیشتری به خود گرفت به‌طوری‌که از ۸ مدرسه علمیه خواهران در حال حاضر به 22 مدرسه علمیه از مقاطع سطح دو(کارشناسی) تا سطح چهار(دکتری) افزایش‌یافته است.
 قابل‌ذکر است که هرچند مدارس کشور تا سال ۹۳ به‌صورت متمرکز، تحت اشراف و مدیریت قم فعالیت می‌نموده ولی از سال 93 با تاسیس مدیریت‌های منطقه براساس مصوبه شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه، شاهد تاسیس و راه‌اندازی مدیریت منطقه پنج کشور برای پشتیبانی و ساماندهی مدارس استان های مازندران و گلستان در شهرستان ساری هستیم که بعدها این مدیریت های منطقه ای به مدیریت‌های استانی تغییر یافته و استان‌های مازندران و گلستان تحت دو مدیریت مجزا به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
 درحال‌حاضر در استان مازندران شاهد فعالیت ۲۲ واحد آموزشی در سطوح مختلف عمومی و تخصصی در گرایش‌های فقه و اصول، فقه خانواده، کلام اسلامی، تفسیر علوم قرآن تا مقطع سطح چهار (دکتری) در 14 شهرستان هستیم که بیش‌از ۵ هزار طلبه، استاد ،پژوهشگر علوم دینی، کنشگر اجتماعی و مبلغات را به خود اختصاص داده است.